Bel ons
NL
BE
085 - 732 5999
03 / 500 9417

Aanleverinstructies

Voor het juist verwerken van uw bestelling vragen we u om de bestanden in de juiste formaten aan te leveren. Hieronder geven we u graag de juiste instructies om een optimaal resultaat te verkrijgen voor de bedrukking.

Vector bestanden:
• Een .EPS bestand (Standaard voor vector-bestanden. EPS staat voor 'Encapsuled PostScript'.)
• Een .PDF bestand (PDF staat voor 'Portable Document Format'.)
• Een .AI bestand (V-bestand dat met Adobe Illustrator 6 of hoger is gemaakt.)

Let op bij het aanleveren van vector bestanden met onderstaande punten:

- Alle lijnen dienen omgezet te worden naar omtrekken zodat lijndiktes behouden blijven.
- Lettertypes dienen tevens omgezet te worden naar omtrekken /contouren. Alle lettertypes welke niet zijn omgezet naar omtrekken worden anders niet weergegeven en beïnvloeden uw ontwerp.
- Geldige vectorbestanden mogen geen rasterafbeeldingen/pixelbestanden bevatten!  (zie verschil tussen vector en rasterafbeelding)

Alleen tekst?
Dan kunt u ons uw tekst opgemaakt in Microsoft WORD aanleveren. Microsoft WORD bestanden kunnen we importeren in onze design software. Voor alleen tekst bent u dus niet verplicht om een vectorbestand aan te leveren.

 

Verschil tussen vector en rasterafbeelding

Hieronder ziet u een  illustratie om het verschil tussen vector en pixel te verklaren. U ziet geheel links ons beeldmerk. Echter als we vergroten ziet u een duidelijk verschil tussen het beeldmerk links en rechts. De rechterafbeelding is gemaakt als vector, deze kan bijna oneindig vergroot worden. De lijnen van de vector blijven dan ook altijd scherp. De lijnen in de linkerafbeelding worden hobbelig, de kwaliteit van de afbeelding en bedrukking word dan ook minder.

Voor het beste resultaat van een bedrukking gebruiken wij dan ook altijd een vector bestand!
Wist u dat wij uw logo ook eventueel kunnen omzetten van een pixelbestand naar een geldig vectorbestand? Vraag voor meer informatie naar onze “vectorservice”.